Regresija / Progresija
Progresija - Hipnoterapevtski pristop vpogleda v prihodnost
V globokem stanju hipnoze je mogoče doseči superzavestno stanje in tu se lahko zgodi sprememba. Hipnotizirana oseba, ki je v takem globokem stanju preusmerjena v superzavest, vidi in doživlja časovni zdaj kot homogeno enoto preteklosti, sedanjosti in prihodnosti. Na tej ravni se vsaka stvar doživlja kot fluidna obstoječnost v enotnem polju. To pa pomeni, da je možno opazovanje in razbiranje paralelnih svetov in možnosti. Na neki način je tako opazovanje neposredno povezano z vplivom na potek dogodkov v prihodnosti, saj (kot je že dokazala kvantna fizika) opazovalec vpliva na obnašanje žive energije, ki sestavlja subatomske delce njegove prihodnosti.
Progresivna hipnoterapija in njena funkcionalnost v takem primeru sta torej v službi človekovega višjega jaza, ki v tem stanju brez strahu in odpora dobi vpogled v potek in razvoj dogodkov, ki se posledično nahajajo pred njim. Progresivna hipnoterapija omogoči lažje in bolj umirjeno načrtovanje, mirno reagiranje na dane okoliščine, poveča motivacijo in discipliniranost pri podvigih, ki vodijo k zaželenemu cilju, ter navdahne osebo z večjim veseljem do življenja.
NEKAJ PRIMEROV:
  • Pred odhodom v Avstralijo je D. K. doživel čudovite lepote, ki so ga tam čakale, kar mu je pomagalo ostati odprt in dojemljiv za dogodke, ki so se nato zvrstili.
  • M. Z. je dolgo vztrajala v odnosu, v katerem ni bila srečna, vendar je ostajala v njem, ker ni vedela, kaj jo čaka, če odide. Po progresivni hipnoterapiji, kjer je prišla v stik s seboj, svojim višjim jazom in zavedanjem svojega namena, je M. poiskala službo na Nizozemskem, se preselila in tam tudi srečala svojega sedanjega moža. Danes M. uporablja tehnike progresivne hipnoterapije pri delu, kajti kot marketinški menedžerki ji prav pride vpogled v možne izide projektov in na presenečenje vseh se njene napovedi vedno izpolnijo.
  • Študentka biologije K. P., stara dobrih 20 let, je dobila nov zagon, motivacijo in izostreni spomin po tem, ko je v progresivni hipnoterapiji videla sebe s svojo diplomo v rokah. Močan vtis in slika sta jo izredno pretresla in začutila je ponos ob tem dogodku. V kratkem času so njene ocene postale vrhunske, učna snov se ji je zdela bolj zanimiva in z lahkoto si je snov zapomnila.
  • Gospa M. se je bala, da bo zbolela za rakom in umrla, ker sta pred kratkim zaradi te bolezni preminili dve njeni prijateljici. V progresivni hipnoterapiji sva ugotovili, od kod izvira strah, in si ogledali njeno daljno prihodnost, kjer se je videla v poznih letih z možem na klopi pred hišo. Ne samo da se je pomirila, temveč je po tej terapiji videla več smisla v svojem življenju in dobila več motivacije za zdravo življenje, ne dolgo po tem pa so zdravniki ugotovili, da se je njeno splošno zdravstveno stanje še izboljšalo (njen krvni tlak se je uravnal, glavoboli so izginili itd.).