Psihoterapija / Svetovanje
Vsakomur od nas še je že zgodilo da je v zapletenih ter zahtevnih življenjskih razmerah potreboval pomoč. Veliko se nas obrne na prijatelje ali bližnje, da nam pomagajo iz nastale situacije ali pa nam dajo nove smernice. Že sam pogovor o tem, kaj nas teži, ima pozitiven učinek.
Veliko ljudi v teh razmerah prezre strokovnjake in se zanesejo izključno na subjektivna in osebna mnenja okolice, ker ne vedo, kaj lahko dobijo od psihoterapevta. Le malo se jih zaveda, kako vitalna, koristna in zdravilna je lahko pomoč profesionalca.
Ljudje se izogibajo psihologom, saj je razširjen družbeni predsodek, da samo duševno bolne osebe potrebujejo pomoč psihologa, ter da psihoterapija ni za zdrave ljudi, ki se spopadajo z vsakodnevnimi izzivi. Tukaj je seveda pomota velika, saj je v današnjem zahtevnem življenjskem ritmu psihoterapija osebna higiena psihe saj osebo usmeri nazaj na notranjo uravnovešenost, moč in izvir. Le ta človeka napaja z življenjsko energijo in pravilnimi smernicami. V današnjem kaosu se človek z lahkoto in hitro odtuji od sebe ter izgubi v vrvežu stranskih energij in življenjskih situacij. Psiholog je izobražen prav na teh področjih in tako ki pomaga pripeljati človeka v stik s seboj in ga usmeriti na pravo pot.
Psihoterapija je torej primerna za vsakega človeka, ki se na neki točki svojega življenja spopada z nekaterimi izzivi za katere se zaveda da so priložnost za spremembe. Psihoterapije se udeleži iz potrebe za osebnim razvojem in za notranjim mirom. Kmalu spozna, da si lahko z psihoterapijo olajša svoje življenje in obogati svojo življenjsko pot.
Izogibanje psihoterapevta z starimi prepričanji, je zanemarjanje zdravja, kar vodi do globljega ukoreninjenja težav, ki se lahko razširijo na vsa področja osebnega življenja. Pomembno je, pravočasno reagirati na spremembe v sebi in poiskati pomoč, ter si tako zagotoviti uspešen izhod iz dane situacije.